Siirry sisältöön

Vuorela – päihteettömyyteen motivoivaa, tuettua asumista

Vuorelan asumispalveluyksikkö tarjoaa asukkailleen yksilöllistä tukea matkalla kohti päihteettömämpää, sujuvaa arkea.

Henkilöitä kahvittelemassa Vuorelan asumispalveluyksikön yhteisissä toimintatiloissa. Henkilöitä kahvittelemassa Vuorelan asumispalveluyksikön yhteisissä toimintatiloissa.

Vuorelan asumispalveluyksikkö Keravalla tarjoaa tuettua asumista päihde- ja mielenterveyskuntoutujille sekä muutoin asunnottomuutta kokeneille asiakkaille. Asuminen on asunto ensin -periaatteen mukaista, vahvasti päihteettömyyteen motivoivaa asumista.

Asuminen Vuorelassa on tuettua asumista, jossa asukkaan arjen ja elämän hallintaa vahvistaa ammattitaitoisen henkilökunnan yksilöllinen tuki. Tuemme asumista myös vertaistuen ja yhteisöllisyyden keinoin. Yhteisissä toimintatiloissa järjestetään monenlaista mukavaa toimintaa ja tapahtumia. Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden.

Vuorela sijaitsee Ali-Keravalla parin kilometrin päässä Keravan keskustasta. Sen viihtyisässä ja luonnonläheisessä pihapiirissä on rivi- ja luhtitaloja, joissa on yhteensä 30 asuntoa.

Aktiivista, mielekästä arkea Vuorelassa

Vuorelassa asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa aktiivisesti arjen sisältöihin ja toimintaan. Yksikössä on säännölliset asukaskokoukset sekä ryhmätoimintaa ja retkiä.

Haluamme tarjota asukkaillemme mahdollisuuden aktiiviseen arkeen. Vuorelassa asuvalla on mahdollisuus osallistua erilaisiin kuntouttaviin työtehtäviin, joista voidaan maksaa pientä työosuusrahaa. Tarjolla on erilaisia tehtäviä, kuten siivous-, remontti- ja pihatöitä, oman toimintakyvyn mukaan.

Tarjoamme myös mahdollisuuden kouluttautua vertotoimintaan ja toimia yhteisössä vertaistoimijana. Vertaistoimintaryhmissä on mahdollisuus myös oppia uutta: kokata yhdessä, hankkia ensiapukoulutusta tai vaikka siirtyä työkokeiluun.

Asumaan meille

Mikäli Vuorela tuntuu sopivalta kodilta juuri sinulle, ole yhteydessä sosiaalityöntekijääsi tai oman hyvinvointialueesi sosiaalitoimen asumisen tukeen. Voit myös kysyä lisätietoja suoraan Vuorelan henkilökunnalta – kerromme mielellämme lisää.

Asuminen Vuorelassa pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen vuokrasopimukseen. Asunnot ovat rivitaloyksiöitä, joissa on oma kylpyhuone ja keittiö. Lisäksi asukkaiden käytössä ovat maksutta yhteisötilat.

Ota yhteyttä

Osoite
Vuorelanmäki 1, Kerava

Annika Lappalainen

Mutterimaja Vuorela
Yksikönpäällikkö
040 094 7730

Satu Kajander

Vuorela
Tiimiesihenkilö
040 746 0547

Vuorelan asumispalveluyksikkö

Päivystysnumerot Vuorela
Päivystävä puhelin 24/7
044 362 5105