Siirry sisältöön

Koteja tuetun asumisen yksiköissä 

Tarjoamme yksiköissämme erilaisia tuetun asumisen ratkaisuja asunnottomille ihmisille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveyshaasteita tai muita asumisen onnistumista vaikeuttavia elämäntilanteita.  

Tukea asumisen onnistumiseksi omassa kodissa 

Tarjoamme asiakaslähtöistä tuettua asumispalvelua sekä yhteisöllistä ja tehostettua palveluasumista asunto ensin- ja päihteettömissä yksiköissä. Tuotamme lisäksi tilapäis- ja hätämajoitusta.

Asukkaamme ovat meille tärkeitä ja heidän hyvinvoinnistaan kannetaan huolta. Tuetun asumispalvelun tavoitteena on varmistaa asumisen onnistuminen ja arjenhallinnan vahvistuminen asukkaan omista lähtökohdista käsin. Lisäksi tarjoamme asukkaillemme tavoitteellista tukea matkalla kuntoutumiseen ja itsenäisempään, mielekkääseen elämään.  

Asukkaaksi hyvinvointialueen sosiaalitoimen kautta 

Vuokra-asunnon saamisen edellytyksenä meiltä on joko pitkittynyt tai toistuva asunnottomuus sekä päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvät haasteet. Kodin saamiseksi on ensin oltava yhteydessä oman hyvinvointialueen sosiaalitoimeen, sillä asunnon hakeminen meiltä edellyttää myönteistä asuntopäätöstä sosiaalitoimelta.  

Meillä on tuetun asumisen palveluja Helsingissä sekä Länsi-Uudenmaan, Vantaan ja Keravan, Keski-Uudenmaan ja Varsinais-Suomen hyvinvointialueilla.  

Millaista asuminen Sininauhassa on? 

Tuetun asumisen yksiköissämme asukkaat asuvat omissa kodeissaan eli vuokra-asunnoissa, joihin sovelletaan huoneenvuokralakia. Asukkaan tukena on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan koulutuksen saanut henkilöstömme. Tukea on yksiköstä riippuen tarjolla joko vuorokauden ympäri tai arkipäivisin. 

Sininauhalla on sekä päihteettömiä että päihteidenkäytön sallivia asunto ensin -yksiköitä. Kun asunnottomuutta kokeneen ihmisen asuminen on turvattu, voi voimavaroja löytyä helpommin myös kuntoutumispolulla etenemiseen tai elämäntilanteen vakiinnuttamiseen. Kadulta käsin se ei onnistu.  

Jokainen asukkaamme kohdataan palveluissamme yksilönä omine haasteineen, tarpeineen ja toiveineen. Käytössämme on useita asiakaslähtöisiä kuntouttavia toimintamalleja, joista ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa löytämään jokaiselle parhaiten soveltuvan.  

Tutustu tuetun asumisen yksiköihimme

Pessi – Helsinki

Pessin asumispalveluyksikössä tavoitteena on asukkaan asumisedellytysten parantaminen sekä kodin mahdollistaminen kaikille.

Ruusulankatu – Helsinki

Ruusulankadulla pitkäaikaista asunnottomuutta kokeneiden helsinkiläisten asumisen onnistumista tuetaan yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti.

Sahapuisto – Vantaa

Sahapuisto tarjoaa tuettua asumista erityisesti pitkäaikaisasunnottomille henkilöille, joilla on lisäksi päihde- ja mielenterveysongelmia.

Myrri – Vantaa

Myrrissä tuetaan asukkaan päihteettömyyttä ja elämäntaitojen vahvistamista monipuolisesti moniammatillisen tiimin tukemana.

Vuorela – Kerava

Vuorelan asumispalveluyksikkö tarjoaa asukkailleen yksilöllistä tukea matkalla kohti päihteettömämpää, sujuvaa arkea.

Mutterimaja – Tuusula

Mutterimajan palveluasumisyksikkö tarjoaa rauhallista, yhteisöllistä ja turvallista asumista viihtyisässä ympäristössä.  

Tilapäismajoitusta Turussa ja Keravalla 

Tarjoamme pitempiaikaista tilapäismajoitusta Linnakodissa Turussa ja äkillisiin majoitustarpeisiin soveltuvaa palvelua Vuorelan Sotellissa Keravalla. 

Vuorelan hätämajoitus Keravalla 

Vuorelan 10-paikkainen hätämajoitus on väliaikainen majoituspaikka Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asunnottomille asiakkaille. Hätämajoitukseen ohjaudutaan yöpymään Koisonrannan palvelukeskuksen kautta.  

Asiakkaille tarjotaan ilta- ja aamupala ja heillä on mahdollisuus peseytymiseen sekä pyykinpesuun. Majoittuminen tapahtuu yhdestä kolmeen hengen huoneissa. Hätämajoitus on avoinna kello 21.00–09.00.  

Tukea suoraan asiakkaiden koteihin  

Tuotamme Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa asiakkaan kotiin vietäviä asumisen tukipalveluja. Tuen ja valmennuksen avulla parannetaan asiakkaan asumisen taitoja ja elämänhallintaa. Tavoitteena on taata mielekäs arki ja pysyvä asuminen omassa kodissa sekä ehkäistä näin asunnottomuuden toistumista.