Siirry sisältöön

Mutterimaja – yhteisöllistä tuettua asumista 

Mutterimajan yksikkömme Tuusulassa tarjoaa rauhallista, yhteisöllistä ja turvallista asumista viihtyisässä ympäristössä.  

Mutterimajan yhteisötilan keskeltä löytyy yhteinen keittiö. Mutterimajan yhteisötilan keskeltä löytyy yhteinen keittiö.

Oma koti, yhteisöllisyyttä ja ympärivuorokautista tukea 

Mutterimaja tarjoaa kodinomaista tuettua yhteisöllistä ja tehostettua palveluasumista omassa vuokra-asunnossa henkilöille, jotka kaipaavat tukea arkeen, asumiseen ja toimintakyvyn varmistamiseen ympäri vuorokauden.  

Mutterimajassa on 23 asiakaspaikkaa niin tuetun asumisen kuin yhteisöllisen ja ympärivuorokautisen yhteisöllisen asumisen tarpeessa oleville päihde- ja mielenterveysasiakkaille.  

Päihteidenkäyttö ei ole este kodin saamiseen meiltä. Mutterimajalla työskentelee moniammatillinen tiimi ja työryhmällä on vahva mielenterveys- ja päihdeosaaminen. Tarjoamme yksilöllistä tukea asukkaidemme terveyden ja toimintakyvyn vahvistamiseen ja ylläpitämiseen. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla ympäri vuorokauden. 

Turvallinen ja viihtyisä asuinympäristö 

Asuntoihin, yhteisiin tiloihin ja viihtyisään pihapiiriimme on esteetön kulku. Asiakkaan tarpeiden mukaan saatavilla on ateriapalvelu, valvottu lääkehoito ja muut asumisen ja arjen sujumista vahvistavat palvelut.  

Mutterimaja sijaitsee rauhallisella asuinalueella Tuusulassa, jo vakiintuneena osana kuntaa. Lähiympäristö tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet ja myös Tuusulan palvelut ovat lähellä. Tuusula kuuluu HSL-alueeseen. Teemme tiivistä yhteistyötä eri toimijoiden ja naapuruston kanssa. Viikoittaiset ympäristökierrokset ovat osa toimintaamme. 

Kenenkään ei tarvitse olla yksin 

Mutterimajan sydämenä toimii päärakennuksen kodikas olohuone, jonne kaikki asukkaat ovat tervetulleita. Järjestämme monenlaista, asukkaillemme mieluisaa toimintaa yksikössä, lähiympäristössä sekä retkiä yksikön ulkopuolelle. Yhteiseen tekemiseen voi jokainen osallistua mielensä ja jaksamisensa mukaan.  

Meillä ei kenenkään tarvitse olla yksin. Olohuoneessa asukkaamme voivat käyttää internetiä, katsella televisiota, pelata biljardia tai lueskella lehtiä. Lisäksi sauna lämpiää säännöllisesti asukkaidemme virkistykseksi.  

Meille asumaan

Mikäli Mutterimaja tuntuu sopivalta kodilta juuri sinulle, ole yhteydessä sosiaalityöntekijääsi tai oman hyvinvointialueesi sosiaalitoimen asumisen tukeen. Voit myös kysyä lisätietoja suoraan Mutterimajan henkilökunnalta – kerromme mielellämme lisää.  

Asuminen Mutterimajassa pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen vuokrasopimukseen. Tämä tarkoittaa, että kaikilla meillä asuvilla on oma vuokrakoti. Asunnot ovat rivitaloyksiöitä, joissa on oma kylpyhuone, keittiö ja terassi. Asukkaille on vuokran lisäksi määritelty palvelumaksu, joka perustuu asiakasmaksulainsäädäntöön.  

Ota yhteyttä

Osoite 
Bostoninkaari 11, Tuusula 

Mutterimaja, yhteisöllisen ja tehostetun palveluasumisen yksikkö

Päivystysnumerot Mutterimaja
Mutterimajan Toimisto 24/7
050 408 7002

Annika Lappalainen

Mutterimaja Vuorela
Yksikönpäällikkö
040 094 7730

Kärt Kainulainen

Mutterimaja
Tiimiesihenkilö
040 547 4105

Ella Henriksson

Mutterimaja
Tiimiesihenkilö (Toimivapaalla)
040 547 4105

Sivulle lisätään kopio Oiva-raportista.