Siirry sisältöön

Asiakaslähtöisiä, vaikuttavia palveluita 

Asiakastyössämme korostuvat arvostava kohtaaminen, valmentava ja osallistava työote sekä yksilöllisiin tarpeisiin pohjautuvat vaikuttavat ratkaisut ja toimintamallit.  

Henkilöt tekevät yhdessä salaattia. Henkilöt tekevät yhdessä salaattia.

Koteja tuetun asumisen yksiköissä 

Tarjoamme asumispalveluyksiköissämme erilaisia tuetun asumisen ratkaisuja asunnottomille ihmisille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveyshaasteita tai muita asumisen onnistumista vaikeuttavia terveyshuolia tai elämäntilanteita. 

Tuetun asumispalvelumme tavoitteena on varmistaa asumisen onnistuminen ja arjenhallinnan vahvistuminen asiakkaan omista lähtökohdista käsin. Tarjoamme asiakkaillemme yksilöllistä, tavoitteellista tukea matkalla kuntoutumiseen ja itsenäisempään, mielekkääseen elämään. Käytössämme on useita asiakaslähtöisiä kuntouttavia toimintamalleja.  

Asunto ensin -asumispalveluyksikkömme Pessi ja Ruusulankatu sijaitsevat Helsingissä ja ne on tarkoitettu helsinkiläisille asiakkaille. 

Seuraavat yksikkömme ottavat vastaan asiakkaita ilman hyvinvointialuerajoja: 

  • asunto ensin -asumispalveluyksikkö Sahapuisto Vantaalla 
  • päihteettömyyteen ohjaava asumispalveluyksikkö Vuorela Keravalla 
  • päihteetön asumispalveluyksikkö Myrri Vantaalla 
  • yhteisöllisen ja tehostetun palveluasumisen asunto ensin -yksikkö Mutterimaja Tuusulassa

Linnakodissa Turussa tarjoamme pitempiaikaista, tuettua tilapäismajoitusta asiakkaille Varsinais-Suomen hyvinvointialueelta. 

Kotiin vietävää tukea asumisen onnistumiseksi 

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa Sininauha Oy tuottaa kotiin vietäviä palveluita suoraan asiakkaan kotiin. Palvelu on tarkoitettu erityisesti pitkäaikaisasunnottomille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia, mutta sitä voidaan hyödyntää myös osana asunnottomuutta ennaltaehkäisevää työtä.  

Kotiin vietävässä tuetun asumisen palvelussa asiakas saa oman ohjaajan ja Sininauha Oy:n järjestämän vuokra-asunnon, mutta palvelua voidaan toteuttaa myös asiakkaan omaan asuntoon.  

Tarjoamme yksilöllistä tukea ja asumisvalmennusta, joiden tarkoituksena on vahvistaa asiakkaan voimavaroja, varmistaa arjen sujumista sekä luoda yhteistyöverkostoja. Moniammatillinen tiimimme työskentelee asiakkaiden kanssa tavoitteellisesti hyödyntämällä erilaisia asiakaslähtöisiä työtapoja. 

Palveluja matkalla päihteettömyyteen 

Sininauha Oy:n ja Addiktum Oy:n yhteisyritys Suuntasi Päihdepalvelut Oy tarjoaa asiakkaan kotona tapahtuvaa katkaisuhoitoa, kotiin tuotettavaa avohoitoa sekä opioidikorvaushoitoa pääkaupunkiseudulla ja Tampereella. Tuotamme kodeissa tapahtuvaa päihdepalvelua räätälöidysti myös muille hyvinvointialueille.  

Toimintamme lähtökohtia ovat asiakkaan yksilöllinen, arvostava kohtaaminen ja hänen tilanteensa kokonaisvaltainen huomioon ottaminen. Tarjoamme turvallisen ympäristön ja kiireettömän ilmapiirin, jossa asiakasta kuunnellaan ja hänen haasteisiinsa etsitään yhdessä parhaita ratkaisuja. 

Mittaamme säännöllisesti sekä asiakkaidemme tyytyväisyyttä että hoitotyömme vaikuttavuutta toimintamme kehittämiseksi edelleen.