Sininauha Oy on nyt Yhteiskunnallinen yritys

Sininauha Oy:lle on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena arvokkaasta työstä asunnottomien elinolojen parantamisessa tarjoamalle heille asuntoja ja asumisen tukea. Sininauhasäätiö on toiminut pääkaupunkiseudulla 1950-luvulta lähtien ja tämän vuoden alusta Sininauha Oy on vastannut asumis- ja asumisen tukipalveluista.

Suomalaisen Työn Liiton myöntämän Yhteiskunnallinen yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus. Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti eli nämä yritykset tekevät hyvää ja jakavat hyvää.

Asunnottomuus, syrjäytyminen, yksinäisyys sekä päihde- ja mielenterveysongelmat eivät ole helpottumassa.
– Päinvastoin yhteiskunnan haasteet monimutkaistuvat. On kestävämpää auttaa syrjäytynyttä saamaan kiinni elämästä kuin kääntää hänelle selkä, Sininauha Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Karvonen avaa merkin hakemisen taustoja.

Sininauhassa Oy:ssä uskotaan, että oli elämäntarina mikä tahansa, toivoa on aina.
– Uskomme uusiin mahdollisuuksiin ja yhdessä tekemiseen. Jokaisella meistä on unelmia, me autamme toteuttamaan niitä. Ensimmäinen askel on oma koti. Arki voi alkuun olla raskasta, mutta pala kerrallaan elämä saadaan tukevammalle pohjalle. Se on osoitus sitoutuneen henkilökunnan ammattitaidosta ja herkkyydestä kohdata jokainen apua tarvitseva yksilönä, Karvonen kiittelee.

– Yhteiskunnalliset yritykset osoittavat, että yrityksillä on kykyä ratkoa aikamme pieniä ja suuria ongelmia. Asunnottomuus on yksi suomalaisen yhteiskunnan ongelmista. Asunnottomuuden vähentäminen ja poistaminen on yhteiskunnalle taloudellisesti kannattavaa, sillä asunnon saamisen myötä sairaala- ja muut laitosjaksot vähenevät sekä muut välilliset kustannukset pienenevät. Sininauha Oy tekee tärkeää työtä, jolla on merkitystä tukea saavan ihmisen lisäksi myös laajemmalla yhteiskunnassamme. On hienoa saada Sininauha Oy mukaan Yhteiskunnallisen yritysten kasvavaan joukkoon, toteaa Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

 YhteiskunnallinenYritys

Lisätietoja:

Kimmo Karvonen, toimitusjohtaja, Sininauha Oy, puh. 040 505 2158, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Niina Ollikka, Brand Manager, Suomalaisen Työn Liitto, 040 674 8773, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.