Asumispalveluyksikkö Mutterimaja 

Asumispalveluyksikkö Mutterimaja on tarkoitetty tuusulalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille, jotka haluavat sitoutua päihteettöään asumismuotoon. Mutterimajassa on 22 asuntoa.

Kodin saamiseksi ota yhteyttä Tuusulan kunnan sosiaalitoimistoon. Asunnon saamisen edellytyksenä on asiakkuus Tuusulan kunnan sosiaalitoimessa.

Asukkaaksi voi hakeutua Tuusulan kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä asuntopalveluiden (Linkki: Tuusulan kunnan sosiaalitoimeen) kautta.

Voit olla myös yhdeydessä suoraan Mutterimajan henkilökuntaan.

Mutterimajassa asuva huolehtii itse oman elämän ja arjen sujumisesta: laskujen maksamisesta, ruoanlaitosta, siivoamisesta, vaatteiden pesemisestä jne. Jokaiselle annetaan ammattitaitoista ja yksilöllistä tukea omaan elämänhallintaan. Tuemme asumista myös vertaistuen ja yhteisöllisyyden keinoin.

Kaikille avoin päivätoiminta

Yhteydessämme toimii kaikille avoin päihteetön toimintakeskus, jossa on päivittäin erilaista toimintaa. Toimintakeskuksessa voi käyttää internetiä, katsella televisiota, pelata biljardia tai pingistä ja lueskella lehtiä. Meillä voi tutustua uusiin ihmisiin ja pelkkä oleminenkin on sallittua. Mutterimajan asuntojen keittiö, sauna, pesutupa ja toimisto sijaitsevat toimintakeskuksessa.

Kotiin vietävä palvelu

Kotiin vietävä palvelu (sosiaalinen isännöinti) on asiakkaan tilanteen huomioiva yksilöllinen asumisen tukipalvelu. Sen piiriin voi hakeutua Tuusulan sosiaali- ja terveyspalveluiden kautta. Tällä hetkellä kotiin vietävien palveluleiden piirissä Tuusulassa on noin 30 asiakasta.

Sosiaalisen isännöinnin tehtävänä on vahvistaa asiakkaan voimavaroja, tukea arjen taitoja sekä luoda yhteistyöverkostoja. Jokainen tukipalvelua saava tekee aluksi kirjallisen tukipalvelusopimuksen vastuullisen/kunnan sosiaalityöntekijän kanssa. Siinä määritellään, mikä on palvelun tavoite, miten asiakasta tuetaan ja kuinka usein asiakas viikoittain tapaa omaa sosiaalityöntekijäänsä.

Yhteystiedot:

Jaana Tapaninen, palvelupäällikkö, puh. 040 737 5105

Joonas Tanninen, palveluvastaava, puh. 040 620 7786

Ohjaajat, arkisin 8-18: 040 6353673, 040 574 4105