”Nauru on tärkeää. Täällä moni voi nauraa vapautuneesti ja se kertoo siitä, että tunnetaan turvallisuutta.”

(Toimintatila Spotin vakiokävijä kesällä 2015)

Sininauhasäätiön Toimintatila Spotti on v. 2014 avattu yhteisöllinen päiväkeskus, joka sijaitsee Töölössä Ruusulankatu 10:ssä, Sininauha Oy:n asumisyksikön yhteydessä.

Spotin toiminta on matalan kynnyksen toimintaa, johon kaikki yli 18-vuotiaat ovat tervetulleita ja osallistua voi myös päihtyneenä. Kävijä voi halutessaan asioida myös anonyymisti. Kaikki toimintaan osallistuminen on maksutonta.

Toimintatila Spotin aukioloajat ovat:
Ma – To 8:30 – 15:00
Pe 8:30 – 10:00

Maksuttoman aamiaisen valmistamiseen on mahdollisuus joka arkiaamu klo 8:30 – 10:00.

”Se on vaan sitä, että homma toimii ja jos haluaa vaikka vain istua ja olla yksin, niin voi tehdä sen. Ja voi lähteä, kun haluaa.”
(Toimintatila Spotin vakiokävijä kesällä 2015)

Spotissa kävijät ja ohjaajat ovat yhdessä vastuussa tilan viihtyvyydestä, turvallisuudesta sekä toiminnasta. Kaikilla kävijöillä, niin satunnaisilla ohikulkijoilla kuin vakiokävijöilläkin on mahdollisuus vaikuttaa Spottia koskeviin asioihin kokonaisvaltaisesti aina tilan ulkonäöstä toiminnan sisältöihin.

”Tää pitää tyypit tasaisempina, saa ruokaa ja toistuvaa toimintaa. Lisää säännöllisyyttä ja rutiineja. Vähentää yksinäisyyttä.”
(Toimintatila Spotin vakiokävijä kesällä 2015)

Toimintatila Spotissa on mahdollista saada ohjausta ja neuvontaa esimerkiksi virasto-, asumis- ja henkilökohtaisiin asioihin tai muihin arkisiin tilanteisiin. Tilasta löytyy myös suihkumahdollisuus ja vaihtelevasti lahjoitusvaatteita. Spotissa voi halutessaan myös vain piipahtaa aamupalalla, kahvilla, lukemassa päivän lehden tai osallistua ohjattuun toimintaan.

Toimintatila Spotin toiminnan rahoittaa RAY ja tilassa työskentelee kaksi Sininauhasäätiön ohjaajaa.

Toimintatila Spotti löytyy myös Facebookista: https://www.facebook.com/toimintatilaspotti

Ohjaajien yhteystiedot
Puh. 040 661 4048 ja 040 631 8657
 
 
Kehittämispäällikkö
Puh. 040 179 1212
 

Toimintaa järjestää ja ylläpitää Sininauhasäätiö