Päihteetön asumispalveluyksikkö Myrri

Vantaan Myyrmäessä sijaitsevan asumispalveluyksikkö Myrrin tukiasunnot on tarkoitettu vantaalaisille asunnottomille. Haettavana on 12 yksiötä ja yksi kolmen hengen soluasunto.

Tuemme Myrrissä asukkaan päihteettömyyttä ja elämäntaitojen kasvattamista. Asukkaaksi haluavan on otettava ensin yhteys Vantaan sosiaalitoimeen. Sen jälkeen asumispalveluyksikkö Myrrin henkilökunta haastattelee hakijan. Haastattelussa kartoitetaan asunnon tarve sekä henkilön motivaatio päihteettömään asumiseen.

Kodin saamiseksi ota yhteyttä Vantaan kaupungin asunnottomien tuen sosiaalityöntekijään. Asunnon saamisen edellytyksenä on asiakkuus Vantaan kaupungin sosiaalitoimeen (Linkki Vantaan asumisen tuki).

Kriisiasuminen

Asumispalveluyksikkö Myrrissä tarjotaan kunnille myös kriisiasumista. Myrrin kriisiasunnot ovat tarkoitettu tilapäiseen majoitukseen. Kriisiasumispalvelua voivat ostaa kaikki pääkaupunkiseudun kunnat. Asukkaat tarvitsevat vuorokausihinnoitteluun perustuvan maksusitoumuksen. Kriisiasumisen vuorokausihinta sisältää sähkön ja veden. Siivousmaksu veloitetaan, mikäli majoittuja ei siivoa asuntoaan itse. Kriisiasumispalvelut

ovat päihteettömiä ja majoittujan on lisäksi sitouduttava Myrrin asumisen ohjeisiin.

Kriisiasuntohuoneistossa on kolme yhden hengen huoneita ja yhteiskäytössä oleva keittiö, olohuone ja peseytymistilat. Yhteiset tilat ovat kalustettuja. Huoneissa on sänky, pöytä, vaatekaappi ja liinavaatteet. Käytössä oleva huoneisto on kaksikerroksinen luhtitalon päätyasunto. Viihtyisällä pihalla on grillialue puutarhakeinuineen, muutama autopaikka ja samassa pihapiirissä toimivassa päiväkeskuksessa voi esimerkiksi pestä pyykkiä ja käyttää tietokonetta. Majoittujia otetaan vastaan pääosin arkisin kello 09-15 välillä, ilta- tai viikonloppumajoittumisesta on sovitta aina erikseen.

myrri ilmasta 2 web

Arjen apua ja elämänhallintaa

Tarjoamme monenlaista tukea. Ohjaamme muun muassa viranomaisasioinnissa ja asiakkaalle kuuluvien tukien hakemisessa. Ammattitaitoinen henkilökuntamme on paikalla päiväsaikaan. Muina aikoina tukena on sosiaalinen talonmies.

Tukiasuntojen toimiston yhteydessä sijaitsee kaikille yhteinen olohuone, jossa voi käyttää tietokonetta, katsella televisiota ja lueskella lehtiä. Toimitiloissa on myös keittiö, sauna ja pesutupa. Järjestämme tiloissa säännöllisesti erilaista liikuntaa, käden ja arjen taitoihin liittyviä ryhmätoimintoja.

Tuemme ja kannustamme päihteettömyyttä ja kokonaisvaltaista elämänhallintaa myös asumispalveluyksikkö Myrrin jälkeen. Olemme hankkineet asukkaillemme itsenäisempään asumiseen tarkoitettuja päihteettömiä jatkoasuntoja, jotka on hajasijoitettu ympäri pääkaupunkiseutua.

Asumispalveluyksikkö Myrri
Solkikuja 8
01600 Vantaa

Palvelupäällikkö, Jaana Tapaninen 040 737 5105
Palveluvastaava Joonas Tanninen, puh. 040 620 7786
Asumisohjaaja puh. 040 513 0105
Vastaava ohjaaja Hannu Kärkkäinen puh. 040 716 2105