Hajasijoitetut asunnot pääkaupunkiseudulla

Sininauha Oy tarjoaa Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa hajasijoitettuja pienasuntoja. Asuntojen koot vaihtelevat. Kaikki asunnot ovat vähintään 1 huone, keittiö/keittokomero, kylpyhuone/wc. Joissakin asunnoissa on parveke. Asunnot voi kalustaa oman mielensä mukaan ja osa asunnoista on esteettömiä.

Asunnot on tarkoitettu pitkäaikaisasunnottomille päihde- ja/tai mielenterveysongelmaisille. Asuminen perustuu huoneenvuokralain mukaiseen vuokrasopimukseen. Asunnoissa toteutetaan Asunto ensin -periaatetta eikä päihteettömyyttä edellytetä. Tuetun asumisen tavoitteena on parantaa ja vakiinnuttaa asukkaan edellytyksiä toimintakykynsä kohentamiseen ja säilyttämiseen sekä mahdollistaa hänelle pysyvä asuminen, oma koti sekä selviytyminen yhteiskunnassa. Perustavoitteena on asumisen turvaaminen ja onnistuminen. Asukkaaksi hakeudutaan Helsingin, Espoon, Vantaan sosiaalipalvelujen kautta.

Asukkaille tarjottavan asumisvalmennuksen, tuesta ja ohjauksesta vastaavat sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaiset. Jokaiselle asukkaalle nimetään oma-ohjaaja.

 

Asukkaiden käytössä on yhteisiä tiloja ja toimintoja:

  • Helsingissä Päiväkeskus Illusia (Mäkelänkatu 50, 00510 Helsinki)
  • Helsingissä Päiväkeskus Spotti (Ruusulankatu 10, 00260 Helsinki)
  • Espoossa Asumisluotsi (Lokirinne 1, Espoo)
  • Vantaalla Sahapuiston päivätoimintakeskus (Sahatie 1, Vantaa)

Päiväkeskustoiminta on yhteisöllistä toimintaa, jossa voit saada apua henkilökunnalta arkisten asioiden hoitamisessa.

Päiväkeskustiloissa voi lukea päivän lehdet, katsoa televisiota, käyttää tietokonetta sekä osallistua yhteisiin toimintoihin ja tapahtumiin. Joissakin päiväkeskuksissa on mahdollisuus kuntosalin käyttöön, vaatehuoltoon, saunomiseen sekä biljardin pelaamiseen.

Espoossa ja Vantaalla Sininauha Oy tuottaa kotiin vietäviä asumisen tuen palveluja asiakkaan omaan kotiin. Annettavan tuen ja valmennuksen tavoitteena on elämänhallinnan taitojen parantaminen. Hyvillä elämänhallinnan taidoilla ehkäistään häätöjä ja häiriöitä. Tavoitteena on taata pysyvä asuminen omassa kodissa.

 

Hajasijoitetut asunnot ja kotiin vietävät tukipalvelut, yhteystiedot


  • Sanni Joutsenlahti, palvelupäällikkö, puh. 040 764 9105


  • Sanna Jokinen, palveluvastaava, puh. 0400 121 105

 

Kotiin vietävät palvelut