Pessin asumispalveluyksikössä tavoitteena on asukkaan asumisedellytysten parantaminen sekä kodin mahdollistaminen kaikille. Pessin toiminta pohjautuu Asunto ensin -periaatteeseen, jossa ajatuksena on se, että ensin turvataan asuminen ja sitten alkaa muu sosiaalinen kuntoutuminen. Asunto on siis kuntoutumisen ensimmäinen askel - kun asuminen on kunnossa, voi paremmin keskittyä elämän- ja arjenhallinnan asioihin.

Pessin asunnot ovat tarkoitettu erityisesti sellaisille pitkäaikaisasunnottomille, joilla on taustallaan päihde- ja mielenterveysongelmia.

Kodin saamiseksi ota yhteyttä Helsingin kaupungin asunnottomien tuen sosiaalityöntekijään (linkki Astun sivuille). Asunnon saamisen edellytyksenä on asiakkuus Helsingin kaupungin asunnottomien sosiaalipalveluissa (ASTU).  Asuminen pohjautuu huoneenvuokralain mukaiseen sopimukseen, joka on voimassa toistaiseksi. Asukkaille on lisäksi määritelty palvelumaksu.

Perus olohuone 

Mäkelänkadulla on hyvien yhteyksien varrella

Asumispalveluyksikkö Pessi sijaitsee Mäkelänkadulla Helsingin Vallilassa. Pessissä on 90 asuntoa, joista viisi on tarkoitettu pariskunnille. Kuntouttavassa asumisyhteisössä Pessixissä asuntoja on 11.

Asumispalveluyksiössä työskentelee ympärivuorokautisesti sosiaali- ja terveysalan rautaiset ammattilaiset. Pessixin kuntouttavassa asumisyhteisössä henkilökuntaa on paikalla arkisin klo 7:30- 21:20.

Yhteystiedot:

Jari-Juhani Helakorpi
vs. palvelupäällikkö
Puh. 040 749 8105

jari-juhani.helakorpi(at)sininauha.fi

Johanna Helander
Palveluvastaava
Puh. 040 3578 937

johanna.helander(at)sininauha.fi

Päivystävä infopuhelin 24 h / 7 vrk
Puh. 040 556 9105

Pessi ja Pessix
Mäkelänkatu 50
00510 Helsinki