Ruusulankadulla ympäristötyön kohderyhmänä ovat Töölön kaupunginosan asukkaat, yrittäjät, päivittäistavarakauppiaat sekä muut alueen toimijat kuten Töölön ala-aste, alueen päiväkodit ja Mannerheimin lastensuojeluliiton iltapäiväkerho.

Naapurit ja yhteistyökumppanit kokoontuvat säännöllisesti yksikössä pidettävissä Hyvä naapuri -verkoston kokouksissa. Kokouksissa käsitellään ongelmia, kerrotaan yksikön toiminnasta ja etsitään yhdessä ratkaisuja esiintyneisiin häiriöihin.

Teemme yksikössä jalkautuvaa ympäristötyötä. Toteutamme korttelikierrokset päivittäin. Kierros käsittää ala-asteen, kaupat ja alueen päiväkodit sekä puistoalueita. Kierrokseen kuuluu myös Ruusulankatu, Sibeliuksenkatu, Töölönkatu ja Korjaamon alue sekä tarvittaessa Töölöntori. Muutamme reittejä, mikäli jokin alue ei vaadi erityistä seurantaa tai jossakin ilmenee enemmän tarkkailtavaa.

Teemme kierrokset yhdessä asukkaiden kanssa. Lisäksi omassa pihassa sekä yksikön välittömässä läheisyydessä, Ruusulankadulla ja Sibeliuksenkadulla, kierretään vuorokauden aikana useita kertoja, myös öisin.

Raportoimme korttelikierrokset ympäristötyön kaavakkeelle. Havainnoimme kaikki tavanomaisuudesta poikkeavat ilmiöt sekä keräämme päihteidenkäyttöön liittyvää välineistöä, mikäli sellaista ilmenee. Vastaamme kaikkiin yhteydenottoihin välittömästi ja ongelmat otetaan käsittelyyn mahdollisimman pian yksikön sisällä. Yksikköön voi soittaa tai lähettää tekstiviestin mahdollisista häiriöistä. Vastaamme ympäri vuorokauden puhelinnumerossa 046 6021 105.

Yksikkö on sekä säännöllisesti että tarvittaessa yhteydessä poliisiin. Lähipoliisi osallistuu Hyvä naapuri -verkoston kokouksiin.

Kehitämme ympäristötyötä jatkuvasti saadun palautteen pohjalta. Arvoimme ympäristötyömme onnistumista tilastojen seurannalla sekä kohderyhmille tehtävillä haastatteluilla.

Ota yhteyttä, jos haluat kertoa havainnoistasi tai saada lisätietoa puh. 046 6021 105.

Ympäristötyö Aada